– I samarbejde med Landsforeningen Landsbyerne i Danmark med støtte fra –


 
 


 
 
 
 

SNAK med skulpturerne besøgte byen Hvidbjerg i Struer Kommune fra tirsdag den 9. maj - onsdag den 10. maj med gadeteater og workshopforløb ved skulpturen Spiren og andre af byens skulpturer. Projektet sluttede af med temadag på Struer Museum, hvor børnene skulle digte deres egne historier om museets historiske genstande. Alle byens børn i alderen 5-12 år deltog i projektet, i alt 186 børn.

 


 
 
 

Vi har opfundet en maskine, der får skulpturer til at tale. Hvad børnene ikke ved er, at der sidder en skuespiller i maskinen og laver skulpturens stemmer. Vi bygger et fiktivt eventyr-univers op omkring skulpturen, hvor børnene bliver aktive medspillere. Eventyret ender ud i en åben problemstilling, som børnene selv skal løse sammen med skulpturen.

Vi afvikler 5-6 visninger i skoletiden, så alle byens børn i alderen 5-12 år får mulighed for at deltage. Om eftermiddagen afvikler vi én lang visning, hvor børnene kan komme igen sammen med deres forældre og tale med skulpturen og lege videre der, hvor de slap om formiddagen.

 

KUN GODE TANKER ER TILLADT …

når du kigger i spejlet. Vi afviklede gadeteater i Hvidbjerg ved skulpturen Spiren for alle byens 5-12 årige skole- og børnehavebørn, i alt 186 børn fordelt på 6 visninger. Skulpturen blev til historien om det levende spejl, som kunne lære af de børn, der spejlede sig i det. Desværre lærte spejlet også alle de onde tanker og udviklede sig pludselig til en meget ond maskine, der ville smadre menneskeheden og overtage magten i universet. Spejlet skulle stoppes, og nogle børn fandt på at spejle sig i spejlet og kun tænke gode tanker … og det hjalp.

Om eftermiddagen kom 10 af børnene igen for at lege videre med skulpturen og her grublede de over, hvordan vi mon kunne undgå, at folk gik op og spejlede sig i spejlet og tænkte onde tanker. Børnene foreslog at gå hjem og lave skilte, som man kunne hænge på skulpturen som advarsel. Dagen efter i forbindelse med workshopforløbet kom 4 børn uafhængigt af hinanden med hvert deres skilt, som vi hængte op på skulpturen.

 
 
 

Kunst ud til Folkets arbejde bygger på en simpel metode, hvor vi bruger skulpturer til at skabe sjove fantasifulde fortællinger. I workshopforløbet giver vi metoden videre til børnene og lærerne. I Hjerm skulle børnene træne deres historiedigte-evner, fordi de var inviteret ind på Struer Museum den 10. juni, hvor de skulle hjælpe museet med at digte skøre historier til museets mere almindelige og ‘kedelige’ genstande.


 

BØRNENE I 0. KL. HAR LAVET …

… deres egen fortælling om skulpturen ‘Spiren’ i Midtlunktet i Hvidbjerg, som handler om den magiske flamme, der er fanget i et lavahav. Derfor er børnene ved at redde den magiske flamme ved at sætte stole ud i lavaen, så flammen har noget at gå på og kan komme i sikkerhed.

Vi afviklede workshopforløb for alle byens 0. - 6. klasser, i alt 230 børn fordelt på 6 visninger. Om eftermiddagen var vi tilstede ved skulpturen igen, hvor Katrine kom forbi med sin datter, som skulle fortælle sin mor om alt det, hun havde oplevet med skulpturen.

 
 
 
 

Hvert forløb bliver afsluttet med en temadag, hvor børn, skoler og kommunen selv skulle arbejde videre med projektet. I Struer Kommune skulle børnene ind på Struer Museum lørdag den 10. juni og digte historier om museets genstande.