“Jeg var positivt overrasket over, at børnene i den grad levede sig ind i historien. Der sad nogle elever, der normalt ville vende øjne, som var helt med på den. Rart at se, hvordan børnene levede sig ind i det. En sjov oplevelse sammen. ”
“Et bælte er sat rundt om skulpturen »Synergi« ved Vemmelev Hallen. En ledning fører hen til en magisk maskine. Og så kan skulpturen tale og svare på spørgsmål.
Foran skulpturen er 3. klasse fra Vemmelev Skole på plads, mens musiker og historiefortæller 36-årige Søren Mølstrøm hurtigt og særdeles effektivt får sat strøm til børnenes fantasi. Meget er på spil. Skulpturen er halefjeren på en kæmpefugl gravet ned i jorden, som en troldmand vil hive op, så den kan flyve væk med hele jordkloden, så alle dør. Men det ender heldigvis godt. 3. klasse får reddet jorden.”
DEN GODE HISTORIE
… om dette billede fra et af de afgørende øjeblikke i gadeteatret. Lygtepælene er i virkeligheden spyd, som spidder fugle i luften, så troldmanden kan snuppe deres fugleenergi og bruge det til at forvandle sig selv til en kæmpefugl (skulpturen). Hans mål: at flyve væk med jordkloden. Børnene kom med mange forskellige forslag til, hvordan vi kunne stoppe troldmanden. Her er tre drenge fra 4.a på Vemmelev Skole i gang med at kvæle spyddet, så det ikke kan suge mere fugleenergi ud af fuglen. Men billedet viser også, hvordan projektet, når det virkelig spiller, får børnene til at leve sig helt ind i fortællingen. Michael der er dansklærer i 4.a sagde til os bagefter, at han var “positivt overrasket over, at børnene i den grad levede sig ind i historien. Der sad nogle elever, som plejer at vende øjne til den slags, fordi de synes, det er for barnligt. Men her var de bare helt med på den. Rart at se, hvordan de levede sig ind i og på den måde var det en sjov oplevelse at have sammen.”
Michael er ikke den eneste lærer, som bliver overrasket over børnenes fantasi. Vi oplever tit, at lærere og forældre ikke ved, hvad børnene kan med deres fantasi. Flere lærere fortæller os, at de ikke har ressourcerne og tiden til at gå mere fantasifuldt og kreativt til værks i den daglige undervisning. Så, at de bliver overrasket over børnenes fantasi skyldes måske, at de ikke aktiverer den i hverdagen.