– I samarbejde med Landsforeningen Landsbyerne i Danmark med støtte fra –
SNAK med skulpturerne besøgte Vivild i Norddjurs Kommune fra tirsdag den 23. april - onsdag den 24. april med gadeteater og workshopforløb ved skulpturerne foran Langhøj Idrætscenter, skulpturer i byens nye anlæg og byens genforeningssten med gadeteatervisninger og workshopforløb i skoletiden samt minibørnefestival om eftermiddagen den første dag og børnebyvandring om eftermiddagen på dag 2. I alt deltog 100 børn i alderen 5-12 år.
17 BØRN TRODSEDE …
… regnen og april-kulden og kom igen for at lege videre med skullpturen om eftermiddagen, hvor vi fortsatte snakken med skulpturen. Om formiddagen samme dag havde 98 børn fra Langhøjskolen snakket med skulpturen i skoletiden. Her havde 4. klasse lavet en ny ankel til den ene af statue-drengene, så hans nuværende ankel kunne stikke af sammen med slangen, jernstakittet! De var nemlig forelskede og for at løse denne Romeo og Julie-historie fik børnene skåret drengens gamle ankel af og erstattet den med en ny! Så blev drengen ikke uden ankel og hans gamle ankel (som hed Kikki) fik sin elskede slange! Men det krævede, at vi fandt det særlige skæregræs, som kunne skære anklen af og fik overbevist bakterierne på skæregræsset, at de skulle hoppe over på et andet græsstrå.
At 17 børn ud af 98 kommer igen trods silende regn er et ret godt resultat. Det er næsten 20% af de børn, som deltog i skoletiden, der vælger at komme igen og deltage i fritiden.
“Kunst ud til Folket har skabt nysgerrighed omkring skulpturerne: at noget der ellers var “dødt” blev vakt til live. Og der har været en enorm aktivitet i de efterfølgende dage med skolens temadage, hvor alle klasserne har været i gang med projekterne.”
Video fra Børnebyvandringen på dag 2, hvor børnene kommer igen i fritiden for at fortælle deres historier om byens skulpturer og mindesmærker for hinanden.
“0. klasserne har lavet skulpturer, som udstilles til skolefesten, 2. klasserne har lavet skraldeskulpturer + en bog om dem og 4. klasserne har lavet historier om skulpturer, som de har indtalt, og der laves QR-koder til et løb til skolen.”