Så på hovedet underholdende! Kan varmt anbefales til både store og små!
— Stine Elle // Lærer, Billedskolen Galaxen


Røverhistorier-til-Kunst_Kunst-ud-til-Folket
 

 

KUNSTFORMIDLING TIL BØRN

Kunstnergruppen Kunst ud til Folket har skabt showet Røverhistorier til Kunst for at inspirere børn til at bruge deres egen fantasi i mødet med kunsten og med verden. I det sidste år har de i samarbejde med Åben Skole i København turneret rundt med showet på de københavnske folkeskoler og kulturhuse.

I showet fortæller digteren og musikeren Søren Mølstrøm om dengang, han var til skolepsykolog og blev bedt om at kigge på malerier. Det starter meget godt, men da den lille Søren bliver ladt alene med de tre malerier, fordi skolepsykologen skal ud for at kopiere noget, går det galt:

Ægteparret i det ene maleri bliver uvenner. Manden flygter ind i et af de andre malerier og kvinden bliver tryllet om til en gul figur. I 45 hæsblæsende minutter farer den lille dreng rundt for at få styr på malerierne ... spørgsmålet er bare, om han når det, inden skolepsykologen kommer tilbage?Vi blev ikke snydt til noget fagligt. Vi blev forført til noget vigtigt: At interessere os dybt for tre kunstværker og hvordan de kunne være del af en historie. Det vil mange lærere kunne drage stor nytte af. Jeg nød det virkelig, og det gjorde børnene også. Det sagde de selv, da jeg spurgte dem efterfølgende.
— Peter Martinussen // Kulturkonsulent, Børnekulturhus Ama'r
 


31_Røverhistorier-til-Kunst_Kunst-ud-til-Folket


BOOK:


PRIS: 6.000 DKK
MÅLGRUPPE: Indskoling og mellemtrin
FAG: Billedkunst, dansk og musik
VARIGHED: 45-60 min
ANTAL: 100-125 elever / 4-5 klasser
EKSTRA: En skræddersyet sang / historie til et selvvalgt værkTusind tak for en fantastisk forestilling. Dejligt, at der bliver rørt ved tabuerne omkring børn og diagnoser
— Ditte Rønn // Lærer, Guldberg Skole


21_Søren Mølstrøm - skolemalerier - web72dpi1500px.jpg

Hvis jeg havde Søren Mølstrøm med i undervisningen, når jeg f.eks. skal fortælle om Christian Den Fjerde, ville det ikke være svært at holde dem til ilden
— Lærer // Al Hikma Skolen