Projektets børneaktiviteter er rammet ind af udviklingsmøder, voksenworkshops og konferencer, som skal engagere børnenes voksne. Dette tjener 2 formål: at klæde børnenes lærere, forældre og lokale foreninger på til selv at gentage projektet og at samle viden og erfaringer fra projektet, så dets metoder kan udbredes til landdistriktsaktører i hele landet.


 

– VOKSENAKTIVITETER, FORANKRING OG UBREDELSE –

Vores hovedfokus er vores aktiviteter for børn. Vi brænder for at stå derude på gader og stræder foran tavse bygninger og oversete skulpturer og sætte gang i børns leg og fantasi. Men når vi gør dette, oplever vi, at det også sætter gang i noget hos børnenes voksne, deres lærere, forældre, bedsteforældre o.l.. De ser et potentiale i børns leg og fantasi og vil gerne mere.

Derfor har vi udviklet en række aktiviteter, der skal engagere børnenes voksne og give dem ejerskab over projektet, kendskab til dets metoder og et fællesskab med ligesindede landdistriktsaktører i hele landet.

Formålet er:
1. at forankre projektet i de enkelte lokalsamfund, så børnenes lærer, forældre og de lokale foreninger fortsætter med at styrke børnekulturen gennem fantasi og leg i lokalsamgundet.

2. at udbrede den viden og de erfaringer projektet bringer op til overgladen til landdistriktsaktører i hele landet gennem et nationalt netværk på tværs af mindre byer i hele landet

KONFERENCE PÅ …

Læreruddannelsen i Nørre Nissum i 2023, hvor vi for første gang samlede kommunefolk, lærere, skoleledere, forskere og repræsetanterne fra læreruddannelsen som alle havde det til fælles, at de er optaget af børnekulturen i landdistrikterne.

 
 

– PROGRAM –

Projektets børneaktiviteter er indrammet af en række voksenaktiviteter. Før afviklingen af børneaktiviteterne afholder vi udviklingsmøder og voksenworkshops og efter børneaktiviteterne afholder vi en lokal konference i nærheden af det område projektet lige har besøgt.

 

– Udviklingsmøder –

Lærere, forældre og lokale foreninger i hver by mødes og udvikler projektet sammen. Det er primært indholdet på projektets temadage, som er unikt i hver by, der er på dagsordenen.

Målet er 1. at samle byens ildsjælde omkring projektet og 2. at give dem ejerskab over projektet.

– Voksenworkshopforløb –

Hen over en hyggelig aften går byens lærere, forældre og frivillige ildsjæle en tur i byen og skaber sjove historier om byen sammen med en af foreningens historiefortællere.

Formålet er at give dem kendskab til projektets metode, så de kan gentage projektet efter dets afslutning.

– Lokale konferencer –

Projektets samarbejdspartnere mødes til en afsluttende konfe rence, hvor vi deler erfaringer fra projektet gennem oplæg fra dem der har deltaget og præsentation af den forskning, der er lavet om projektet? Vi afholder i alt 8 konferencer (+ en 9. og afsluttende konference) i løbet af den 4 årige projektperiode i nærheden af de byer, vi lige har besøgt.

Målet er at blive flere og flere for hver konference og derved skabe et fællesskab af aktører, som arbejder med børnekultur i landdistrikterne på tværs af hele landet.

 

 

 
 
 
 
 

– HØR MERE OM –

 

– Bestyrelsen –

– Foreningens opnåede resultater siden 2021 –

– Følg foreningen på Instagram –